Liveregistratie

Wat houd een liveregistratie in en wat kan je ermee? Tegenwoordig is er veel beschikbaar waar je als bezoeker naar toe kan. Soms moet je zelfs noodgedwongen kiezen. Om die mensen toch een stukje mee te geven van het event, is een liveregistratie de oplossing.

De beelden die uit deze registratie komen, kunnen op meerdere manieren worden ingezet. Vaak valt de keuze op een zogeheten aftermovie / impressievideo. Dit is tegenwoordig gemeen goed geworden dat het bij events wordt aangeboden naderhand.

De insteek van zo’n video moet niet zijn van “iedereen doet het, dus doen wij het ook maar”. Wanneer een liveregistratie wordt gedaan, bied dat een scala aan mogelijkheden. De beelden kunnen voor meerdere doelen ingezet worden. Veel bedrijven staan er niet bij stil. Daarom is het van belang dat van te voren de korte/lange termijn doelen bekend zijn. Dan wordt er optimaal gebruik gemaakt van de situatie.

Liveregistratie van een optreden (multi-cam + geluid)

In het kort wordt alles van begin tot einde opgenomen. Van dat beeldmateriaal kunnen samenvattingen en impressievideo’s worden gemaakt.

Waar zijn liveregistraties het meest geschikt voor:

 • Seminar / Lezing / Workshop
 • Concert (band / orkest)
 • Festivals

Seminar / Lezing – vanaf € 375,-

Vanuit een vast standpunt worden de diverse sprekers opgenomen. De camera beweegt niet en er wordt niet gezoomd. Van alle sprekers wordt een apart videobestand gemaakt en een totaal. Geluid wordt opgenomen vanuit het mengpaneel waar de microfoon van de sprekers aan gekoppeld zit.

Optioneel kunnen sprekers een microfoon opgespeld krijgen als het niet mogelijk is om gebruik te maken van het geluid uit de mengtafel.

Concert – vanaf € 1275,-

Het hele optreden wordt vanuit meerdere hoeken gefilmd om de mooie momenten goed vast te leggen. Er staat een camera op een vaste plek om het hele concert op te nemen. Op het podium loopt een camera rond, net als voor het podium/tussen het publiek. Het geluid wat via de speakers te horen is, wordt in hoge kwaliteit opgenomen. Later wordt dit onder de videobeelden geplaatst.

De meest uitgebreide variant van geluidsopname is dat het geluid van ieder instrument los wordt opgenomen. Later kan dit in de studio worden gemixt voor de juiste geluidsbalans. Dit is vooral nuttig als de nummers uitgebracht gaan worden.

Voor de videomontage zijn er meerdere mogelijkheden:

 • Lange opname t.b.v. DVD/BlueRay waarbij tussen de nummers ‘gezapt’ kan worden
 • Losse nummers t.b.v. social media
 • Impressie-/promovideo
 • Snippets van individuele nummers van 20-40 seconden

Festival – vanaf € 1750,-

Voor een mooie herbeleving van festivals kan voor de bezoekers live-sets worden aangeboden. Voor de mensen die niet zijn geweest kan een aftermovie als stimulans werken om de volgende keer wel een ticket te kopen.

Om alles goed vast te leggen, wordt gebruik gemaakt van een meer-camera registratie. Op een aantal vaste plekken worden camera’s neergezet die vanaf het begin tot eind opnemen. Deze camera’s worden aangevuld met losse camera’s die ‘in het veld’ rondlopen. Het geluid wat door de speakers te horen is door het publiek wordt in hoge kwaliteit opgenomen voor montage onder de live-sets. Het liefst doen wij ook een opname vanuit de mengtafel zodat er een optimale geluidsbeleving kan worden aangeboden.

Aanvullende mogelijkheden:

 • Video-snippets per artiest van 30-60 seconden
  • Normaal beeldformaat (FaceBook, YouTube, Vimeo, website)
  • Vierkant (InstaGram, Twitter)
  • Staand (Snapchat, Stories, InstaGram)
 • Live-set per artiest/optreden van de gehele set

Standaard bestaat het team uit 2 personen. Wij gaan er vanuit dat er 1 podium wordt vastgelegd. Bij meerdere podia wordt het team uitgebreid.